Sean Paul

Posted by Sakti Arjuna

Tadi kawan ke sebuah pusat membeli belah terkemuka di Bangsar..kawan tidak kerap ke sana..maklumlah kawan bukan orang KL..tapi kawan sudah beberapa kali menjejakkan kaki ke sana..senang cerita, dah pernah pergi la...

Kereta memang banyak..parking jangan cakaplah, mencarut kita dibuatnya sambil mencari..tapi mujurlah kawan tidak sempat mencarut lama, kerana kebetulan ada kereta yang keluar..terima kasih..

Semasa menemankan kakak kawan membeli kasut Crocs, kawan keluar sebentar mencuci mata..kawan disapa oleh seorang nigger..berkulit hitam tetapi agak tampan..persis Will Smith..ikutilah topik perbualan kami...

Nigger : Excuse me, where is Parking C??
Penulis : (Aku pun tak tahu aku parking mana tadi) I'm not so sure man..
Nigger : I'm lost man..this place is so big...
Penulis : (Gelak silent seperti brader PKPG) Sorry, can't help..Go find the directory..
Nigger : Nevermind, I'll find it myself...Thanks though..

Kawan agak kecewa kerana jarang kawan dapat berkomunikasi dengan native speaker..dari cara pertuturannya kawan pasti beliau bukan dari negara Afrika dan kawan positif beliau dari US..kawan baru ingin mempraktikkan kebolehan Bahasa Inggeris kawan dengan native speaker tetapi topik perbualan yang dibangkitkan tidak mengizinkan kawan untuk berkomunikasi lama..

Kawan pernah bertutur dengan seorang lelaki Australia..entah mengapa, kawan berasa seronok bercakap dengan native speakers..kita lebih yakin..entahla, perasaan kawan barangkali..

Bagaimanapun, kawan tidak membeli apa-apa..Yang ligat berbelanja adalah kakak kawan dan kawan hanya menyumbang idea dan komentar terhadap barang-barang yang dibeli beliau..

Kawan tak suka KL..sesak, banyak kereta, lemas...

3 comments:

  1. Jalak Lenteng said...

    tanya la kawan...kawan ni dqh macam duta kat mcd alamanda...hahahakawan pun stuju ngan sakti..mmg kita rasa len biler bercakap ngan native dan kita bleh kesan samada dieorg tu aussie ker...american ker...atau english people...kawan juga pernah diperolokkan oleh org malaysia yg menggunakan manglish kerana kawan menggunakan english yg lebih beradab...haish..banyak la cita...huhu

  2. Sakti Arjuna said...

    pergh...baru ade mase ke jalak oi..keje keje gak..rakan2 jangan dilupa

  3. Joseph said...

    aku juga seronok bercakap dengan native speaker, adakalanya lebih seronok bercakap dengan Pak Arab.. lebih seronok.. hehehe

Post a Comment